Indoor klimmen – Groepslessen

Bij deze lessenreeksen is het doel om jouw klimniveau stapsgewijs omhoog te tillen in groepsverband. We focussen voornamelijk op klimtechniek, uithouding, weerstand en kracht, afgestemd op jouw huidige klimniveau. Groepstrainingen met klimmers van eenzelfde niveau leidt tot veel plezier en vertier, nieuwe sociale contacten en een niet te onderschatten motivatie-boost!

Onze klimcoach groepslessen zijn geen kvb-opleidingen. Ze vinden plaats op maandag-, dinsdag- en donderdagavonden op vaste tijdstippen in klimzaal De Stordeur. Ontdek snel welke les jou op het lijf geschreven staat.

Aanbod

Start to go up: geen of zeer beperkte klimervaring

 • Focus op touw- en klimtechnieken
 • Doel: zelfstandig en op veilige manier klimmen, basisklimtechnieken toepassen
 • 5-lessenpakket, 1u45 per les, min. 6 – max. 10 deelnemers

Up you go: huidige klimniveau 5b/5c

 • Focus op klimtechniek en uithouding
 • Doel: uithouding en weerstand verhogen, klimtechnieken verbeteren, naar 6a/6b toewerken
 • 8-lessenpakket, 2u per les, min. 6 – max. 10 deelnemers

Go high: huidige klimniveau 6a/6b

 • Focus op klimtechniek, weerstand, en kracht in mindere mate
 • Doel: verfijning van klimtechniek (aangepast aan werkpunten deelnemers), meer weerstand en kracht opbouwen, naar 6c/7a toewerken
 • 8-lessenpakket, 2u30 per les, min. 6 – max. 10 deelnemers

Go extreme: huidige klimniveau 6c of meer

 • Focus op klimtechniek, weerstand, kracht en core stability
 • Doel: verfijning van klimtechniek (aangepast aan werkpunten deelnemers), meer weerstand en specifieke kracht opbouwen, algemene core stability verbeteren
 • 8-lessenpakket, 2u45 per les, min. 6 – max. 8 deelnemers

Wil jij graag deel uitmaken van één van deze groepslessen gecoacht door Motion en georganiseerd in samenwerking met klimclub Hungaria?

Wat vertellen anderen over de groepslessen bij Motion?

Indoor klimmen - Groepslessen

Ik had Tess nog nooit gezien maar als ik de klimzaal binnenkwam wist ik meteen dat zij de lesgeefster was. Een echte klimster, moeilijk te beschrijven maar je weet het meteen. Ze stond klaar met een smile tot achter haar oren en stond enthousiast te wachten om de rookies op te vangen. Bij de voorstelling vertelde ik meteen van mijn hoogtevrees maar dat bleek geen probleem te zijn. Na de theoretische uitleg was het tijd voor actie. Eerst een uitgebreide partnercheck vooraleer we voor de eerste keer van de grond gingen. Toen Tess onze knopen en uitrusting controleerde had ik meteen een veilig gevoel. Ze kan je trouwens vanuit alle hoeken in het oog houden, let er maar eens op. Als je haar advies volgt is de top binnen handbereik. Let wel op: kans is groot dat je de klimmicrobe krijgt, maar dan is er de therapietoren ‘de stordeur’ nog waar je lotgenoten tegenkomt.
Een dikke mercie, Tess!!! Ik had nooit gedacht dat ik met mijn hoogtevrees een gedreven klimmer zou worden.

Raf B.

Indoor Klimmen - Groepslessen

Na de opendeurdag van de Stordeur zin gekregen om -na 20 jaar- opnieuw te klimmen. Impulsief ingeschreven voor de initiatiereeks met Tess (Motion) en ondertussen al aan de 2e reeks gestart. Tess weet als geen ander om de lessen boeiend te brengen, door een goede mix van theorie en praktijk, aangevuld met de nodige luchtigheid. Zeker een aanrader voor iedereen die wenst te gaan (indoor) klimmen.

Jurgen T.

Indoor klimmen - Groepslessen

In nov./dec. volgde ik 8 weken training bij Tess. Naast het aanleren van een degelijke opwarming met krachtcircuit kregen we ook weerstand training, specifieke klimoefeningen en tips qua techniek. Ondanks een eigen uitgebreide ervaring met training in het algemeen, heb ik enorm veel bijgeleerd. Genoeg om op een 2 à 3 maand tijd mijn niveau van 6a te kunnen verhogen naar 7a.

Evi G.